Πέμπτη, Οκτωβρίου 13, 2016

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Αντιδράσεις και ερωτηματικά για αυτοκτονία του Σύρου υπόπτου για βομβιστική επίθεση

Οι γερμανικές αρχές θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις σήμερα για το φιάσκο που επέτρεψε στον Σύρο πρόσφυγα που κρατούνταν με την υποψία ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο στο όνομα του "Ισλαμικού Κράτους" να αυτοκτονήσει, κάτι που κινδυνεύει να οδηγήσει σε αδιέξοδο την έρευνα.

Η περιφερειακή κυβέρνηση του κρατιδίου της Σαξονίας, όπου βρίσκεται το κρατητήριο της Λειψίας όπου αυτοκτόνησε χθες Τετάρτη βράδυ ο Τζάμπερ Αλμπάκρ αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σήμερα το πρωί. Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ ζήτησε να διεξαχθεί «γρήγορη και εξονυχιστική» έρευνα για το συμβάν.

Και τα ερωτήματα που φέρνουν σε δύσκολη θέση τις αρχές κινδυνεύουν να είναι πολλά, την ώρα μάλιστα που η γερμανική αστυνομία δέχεται ήδη επικρίσεις, καθώς ο Αλμπάκρ κατάφερε το Σάββατο να διαφύγει της σύλληψης.

Ο 22χρονος Σύρος βρέθηκε χθες Τετάρτη βράδυ κρεμασμένος στο κελί του που βρισκόταν στο νοσοκομείο των φυλακών, παρόλο που τελούσε υπό 24ωρη παρακολούθηση εξαιτίας των αυτοκτονικών του τάσεων.
 -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin