Τρίτη, Οκτωβρίου 11, 2016

Μία ακόμα πρόκληση της Άγκυρας

Δύο NOTAM που ρίχνουν κι άλλο λάδι στη φωτιά που η ίδια η Άγκυρα ξεκίνησε με τις δηλώσεις Ερντογάν και την πλεύση υποβρυχίων στο Αιγαίο, εξέδωσαν οι Τούρκοι όπως αναφέρει η Καθημερινή.

Συγκεκριμένα, με την ΝΟΤΑΜ Α4447/16 με την οποία αναφέρονται στην αντίστοιχη ελληνική Α2200/16, η οποία δεσμεύει περιοχή Δυτικά του Καστελόριζου λόγω διεξαγωγής άσκησης SAR το διήμερο 18-19 Οκτωβρίου, η Τουρκία ισχυρίζεται ότι  το Καστελόριζο (MEIS στην τουρκική, όπως αναφέρεται) είναι αποστρατικοποιημένη περιοχή [Συνθήκη της Λωζάννης] και δεν θα πρέπει να περιλαμβάνεται στις ασκήσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Επιπλέον, η Αγκυρα εξέδωσε την Τρίτη και την ΝΟΤΑΜ Α4455/16 με την οποία ισχυρίζεται ότι η περιοχή στην οποία θα εκτελέσουν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις την άσκηση SAR (18-19/10) ανήκει στην τουρκική περιοχή Ερευνας-Διάσωσης, καλώντας ως εκ τούτου τις ελληνικές αρχές να συνεργαστούν με τις τουρκικές.
 [capital.gr]
 11/10/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin