Πέμπτη, Αυγούστου 11, 2016

Μόσχα: Οι θάνατοι των Ρώσων θα έχουν συνέπειες για την Ουκρανία

Την οργή της ρωσικής κυβέρνησης για την εισβολή ουκρανικών δυνάμεων στην Κριμαία, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο θάνατος δύο Ρώσων, ενός στρατιώτη και ενός πράκτορα της υπηρεσίας ασφαλείας (FSB) εξέφρασε με επίσημο τρόπο το υπουργείο Εξωτερικών της Μόσχας, τονίζοντας πως θα υπάρξουν συνέπειες για το Κίεβο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η ρωσική διπλωματία υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες «αποσταθεροποίησης» της Κριμαίας είναι «καταδικασμένες σε αποτυχία», ότι «θα εγγυηθούμε αναμφίβολα τη σταθερότητα και την ασφάλεια» στην Κριμαία, ενώ «προειδοποίησε το Κίεβο και τους πάτρωνές του» ότι «η ζημιά που προκαλούν στη Ρωσία, οι απώλειες ρωσικών στρατευμάτων, δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες».

Το ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε εκ νέου τη Δύση να ασκήσει πίεση στην Ουκρανία ώστε να μην κάνει περαιτέρω επικίνδυνα βήματα. Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης κι ένας πράκτορας της FSB σκοτώθηκαν σε δύο επεισόδια, τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή και τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, σε βίαια επεισόδια στα σύνορα της Κριμαίας με την Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin