Δευτέρα, Αυγούστου 08, 2016

ΕΕ: Κατάργηση βίζας για τους Τούρκους όταν εκπληρώσουν τα 72 κριτήρια

Η ΕΕ θα καταργήσει τη βίζα για τους Τούρκους πολίτες όταν η Τουρκία εκπληρώσει και τα 72 κριτήρια, υπενθύμισε σήμερα από τις Βρυξέλλες η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

Κληθείσα να σχολιάσει τη δήλωση του Τούρκου Πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερνγογάν, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η γαλλική εφημερίδα Le Monde, ότι η συμφωνία για το μεταναστευτικό μπορεί να καταρρεύσει αν η ΕΕ δεν τηρήσει το δικό της μέρος της συμφωνίας που αφορά την κατάργηση της βίζας, η κ. Αντρέεβα παρέπεμψε σε σημερινή συνέντευξη του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στη γερμανική Tagesspiegel.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο κ. Γιούνκερ στην Tagesspiegel, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν σαφής από την αρχή: η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει το σύνολο των 72 προϋποθέσεων για να καταργηθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες. Και αυτό "δεν είναι εκβιασμός", επισημαίνει ο Πρόεδρος της Επιτροπής, ενώ τονίζει ότι η ΕΕ και η Τουρκία κατέληξαν σε συμφωνία για να διαχειριστούν την προσφυγική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin