Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2016

Επιμένει ο Ερντογάν για τη θανατική ποινή παρά τις προειδοποιήσεις

Ο Τούρκος Πρόεδρος παρουσιάζεται αδιάλλακτος σε ότι αφορά τον αποκλεισμό της θανατικής ποινής παρά τις προειδοποιήσεις τόσο της Ε.Ε όσο και των ΗΠΑ. Μιλώντας σε συνέντευξή του στο CNN από το Προεδρικό Μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη o Πρόεδρος Ερντογάν ανέφερε πως η απόπειρα πραξικοπήματος είναι ένα καθαρό έγκλημα εσχάτης προδοσίας και συνεπώς, το ζήτημα επαναφοράς της θανατικής ποινής βρίσκεται στο τραπέζι.

«Σίγουρα, θα χρειαστεί η έγκριση του κοινοβουλίου για τέτοιες συνταγματικές αλλαγές» ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος σημειώνοντας πως οι κομματικοί αρχηγοί θα πρέπει να το συζητήσουν. «Αν δεχτούν να το συζητήσουν, τότε εγώ ως πρόεδρος θα εγκρίνω την όποια απόφαση λάβει το κοινοβούλιο» ανέφερε ο Πρόεδρος Ερντογάν.

Οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου ήρθαν μετά και από τις έντονες προειδοποιήσεις των ευρωπαϊκών χωρών και της ΦεντερίκαΜογκερίνι, η οποία ξεκαθάρισε προς τον Τούρκο Πρόεδρο πως αν η Τουρκία επαναφέρει τη θανατική ποινή, τότε κλείνει την πόρτα στην Ε.Ε.
 [kathimerini.com.cy]
18/7/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin