Τρίτη, Ιουλίου 19, 2016

Συρία: Σχεδόν 60 νεκροί σε βομβαρδισμούς του διεθνούς συνασπισμού

Σχεδόν 60 άμαχοι, ανάμεσά τους 11 παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ο οποίος δρα εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) κοντά σε ένα χωριό το οποίο τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών στην επαρχία του Χαλεπιού της Συρίας, σύμφωνα με μια ΜΚΟ.

Στο μεταξύ, σε άλλες περιοχές της ίδιας βόρειας επαρχίας της εμπόλεμης χώρας, οι εντατικές αεροπορικές επιδρομές συνεχίστηκαν από το καθεστώς εναντίον συνοικιών που ελέγχουν αντάρτες στο Χαλέπι και οι οποίες πολιορκούνται από τις καθεστωτικές δυνάμεις, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου εκεί.

Περίπου 100 χλμ. βορειοανατολικά της πόλης του Χαλεπιού, αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού εξαπέλυσαν τα ξημερώματα αεροπορικά πλήγματα καθώς κάτοικοι έφευγαν για να σωθούν από τις μάχες στο χωριό αλ Τούχαρ, κοντά στη Μίνμπετζ, προπύργιο των τζιχαντιστών, δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι επιδρομές αυτές προκάλεσαν τον θάνατο "τουλάχιστον 56 αμάχων, περιλαμβανομένων 11 παιδιών", ενώ υπάρχουν επίσης "δεκάδες τραυματίες, ορισμένοι από τους οποίους είναι σε κρίσιμη κατάσταση", πρόσθεσε ο Ραχμάν.
Σε σχετικό ερώτημα που του υπέβαλε το Γαλλικό Πρακτορείο, ο διεθνής συνασπισμός απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, αλλά διαβεβαίωσε ότι επαληθεύει τις πληροφορίες αυτές.

"Πρόκειται κατά τα φαινόμενα για ένα λάθος", είπε ο Άμπντελ Ραχμάν, καθώς αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού στοχοθετούν τους τζιχαντιστές μέσα και γύρω από το χωριό αλ Τούχαρ, 14 χλμ. βόρεια της Μίνμπετζ, προπυργίου του ΙΚ που πολιορκείται από τις συριακές αραβοκουρδικές αντιτζιχαντιστικές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin