Πέμπτη, Μαΐου 12, 2016

H Tουρκία Eτοιμάζεται για Eπιχειρήσεις στη Συρία

Η Τουρκία προετοιμάζεται για στρατιωτικές επιχειρήσεις στην βόρεια Συρία με απώτερο στόχο την αντιμετώπιση της απειλής που δημιουργεί το Ισλαμικό Κράτος όπως επιβεβαιώνει ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν και με όσα μεταδίδει το IMC TV.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, αναφερόταν στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην τουρκική συνοριακή πόλη Κίλις και με στόχο την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης, η Τουρκία ετοιμάζεται για σημαντικά βήματα εντός των επόμενων ημερών.

Η νέα δήλωση έρχεται την στιγμή που, το Ισλαμικό Κράτος πλήττει σημαντικά αστικά κέντρα στα σύνορα Τουρκία-Συρίας. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, τα πυρά, οι ρουκέτες και οι βόμβες της οργάνωσης έπληξαν το Κίλις, το Άντεπ και την Ούρφα. Μόνο στο Κίλις, υπάρχουν πάνω από 21 νεκροί Τούρκοι και Σύριοι πολίτες.

Τις προηγούμενες ημέρες, στην Άγκυρα και στην Ουάσιγκτον κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι οι ειδικές δυνάμεις του τουρκικού στρατού πραγματοποίησαν έφοδο στην βόρεια Συρία χωρίς αυτό να επιβεβαιώνεται από την τουρκική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin