Τρίτη, Μαΐου 17, 2016

Σαρκοζί: Το χειρότερο για την Ε.Ε. θα ήταν έξοδος της Βρετανίας και είσοδος της Τουρκίας

Το «χειρότερο» για την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν «μια έξοδος της Βρετανίας και μια ένταξη της Τουρκίας» εκτιμά ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος ωστόσο θεωρεί ότι ανεξαρτήτως αν οι Βρετανοί επιλέξουν την αποχώρηση ή όχι στο δημοψήφισμα του επόμενου μήνα, η Ε.Ε. θα χρειαστεί «μια νέα συνθήκη» την πρωτοβουλία για την οποία θα πρέπει να αναλάβει το Παρίσι.

«Το χειρότερο θα ήταν το Brexit και η ένταξη της Τουρκίας: έτσι θα κάναμε το γκραν σλαμ των λαθών» είπε ο Σαρκοζί σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Le Monde.

«Όμως, είτε με Brexit είτε όχι, σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί να ενισχύσουμε σε βάθος το ευρωπαϊκό σχέδιο και αυτό θα γίνει με μια συνθήκη, την πρωτοβουλία για την οποία θα πρέπει να αναλάβει η Γαλλία, από το καλοκαίρι του 2017» υπογράμμισε, μεταθέτοντας το θέμα για μετά τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν του χρόνου στη χώρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin