Τετάρτη, Μαΐου 18, 2016

ΣΕ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ Η ΓΑΛΛΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Στη δίνη της κρίσης των αλλαγών στα εργασιακά βρίσκεται η Γαλλία, όπου πραγματοποιούνται απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος επέμεινε στη θέση του για τις μεταρρυθμίσεις στο εργασιακό λέγοντας πως χρειάζεται χρόνος για να αποδώσουν και να καταπολεμηθεί η ανεργία.

«Προτιμώ γίνω ένας πρόεδρος που έκανε δύσκολες μεταρρυθμίσεις παρά ένας που δεν έκανε τίποτε» λέει, αποκλείοντας παραίτηση και λέγοντας πως θα αποφασίσει στο τέλος του έτους αν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα.

Μιλώντας την Τρίτη στο γαλλικό ραδιόφωνο, ο Ολάντ προσπάθησε ξανά να υπερασπιστεί τους χειρισμούς τους για τις αλλαγές στα εργασιακά, απέναντι στο κύμα αντιδράσεων συνδικάτων και φοιτητικών οργανώσεων.

«Δεν θα υποκύψουμε στις αντιδράσεις, επειδή υπήρξαν πολλές κυβερνήσεις που υπέκυψαν» είπε. Γενικότερο σκεπτικό, είπε, είναι η δημιουργία μίας «σοσιαλδημοκρατίας α λα γαλλικά, όπου το κράτος να έχει τη θέση του και όλοι κοινωνικοί εταίροι να μπορούν να παίξουν το ρόλο τους».

«Προσπαθώ να κάνω για τη χώρα αυτό που πρέπει να κάνει ένας αρχηγός κράτους, δηλαδή μεταρρυθμίσεις ακόμη κι αν είναι δύσκολες» υπογράμμισε. «Προτιμώ να έχω την εικόνα ενός προέδρου που έχει κάνει μεταρρυθμίσεις, έστω κι αν δεν είναι δημοφιλείς, παρά την εικόνα ενός προέδρου που δεν έκανε τίποτε».

«Η μάχη κατά της ανεργίας δεν έχει κερδηθεί, αυτά τα ποσοστά παραμένουν απαράδεκτα» τόνισε, επαναλαμβάνοντας πως τα μέτρα χρειάζονται χρόνο για να αποδώσουν.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία απαγορεύει σε ακτιβιστές που είχαν λάβει μέρος σε προηγούμενες διαδηλώσεις (στη διάρκεια των οποίων σημειώθηκαν επεισόδια) να λάβουν μέρους στις κινητοποιήσεις της Τρίτης.
Σύμφωνα με έγγραφο της Αστυνομίας, απαγορεύτηκε «σε συγκεκριμένα άτομα, που είχαν εντοπιστεί σε προηγούμενες διαδηλώσεις» την πρόσβαση στα σημεία των συγκεντρώσεων, σύμφωνα και με την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που έτσι κι αλλιώς ισχύει στη Γαλλία.

Επτά συνδικάτα (το μεγαλύτερο εκ των οποίων είναι το CGT) διοργανώνει την έκτη διαδήλωση σε διάστημα δύο μηνών, την ώρα που ο Φρανσουά Ολάντ επιμένει, σημειώνοντας: «Καλύτερα δυσάρεστος, παρά άπραγος».

Διαδηλώσεις διοργανώθηκαν σε πολλές πόλης της Γαλλίας. Στο Παρίσι, στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων θα βρεθεί το 7ο και το 14ο διαμέρισμα.

Επίσης κινητοποιήσεις του συνδικάτου των εργαζομένων στον τομέα των μεταφορών πραγματοποιήθηκαν σε Νάντη, Μασσαλία, Μπορντώ.

Στη Νάντη, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων κατά διαδηλωτών.
 elzoni.gr
18/5/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin