Παρασκευή, Μαΐου 13, 2016

«Πόλεμος» ΕΕ- Τουρκίας

Με εκατέρωθεν βολές συνεχίζεται η σύγκρουση ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία για τη βίζα.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ χωρίς αλλαγή της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας δε θα υπάρξει συμφωνία για την κατάργηση της βίζας.

«Δεν είναι δικό μου, αλλά δικό του πρόβλημα» να εξηγήσει στους Τούρκους γιατί δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν ελεύθερα στην Ευρώπη σημείωσε ο Γιούνκερ, αναφερόμενος στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Επιμένουμε στη σημασία να εκπληρωθούν οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις, αν όχι, η συμφωνία αυτή δεν θα δει το φως της ημέρας» είπε ο Γιούνκερ.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε ξανά την Ευρωπαϊκή Ένωση για υποκρισία αρνούμενος να κάνει βήμα πίσω.
Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ ισχυρίζεται δε ότι τα κριτήρια για την απελευθέρωση του καθεστώτος της βίζας έχουν ήδη εκπληρωθεί.

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε σε πιο ήπια γραμμή ότι η συμφωνία για το Προσφυγικό, την οποία η Επιτροπή πασχίζει να διαφυλάξει, δεν είναι «νεκρή» και οι Βρυξέλλες εξακολουθούν να εργάζονται προς την κατεύθυνση της απελευθέρωσης της βίζας -την οποία η Κομισιόν έχει εισηγηθεί στο Συμβούλιο εφόσον όλοι οι όροι εκπληρωθούν.
 elzoni.gr
13/5/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin