Παρασκευή, Μαΐου 13, 2016

Δόση «7 + 4» δισ. ευρώ για την Ελλάδα - Συμφωνία στα μέτρα, αλλά όχι σε χρέος και «κόφτη»

Στα 11 δισ. ευρώ αναμένεται να ανέλθει το ύψος της επόμενης δόσης που θα λάβει από την Ελλάδα, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Παρασκευή Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Από το ποσό αυτό τα 6 με 7 δισ. ευρώ θα είναι το ποσό της κανονικής δόσης που θα λάβει η χώρα μας. Η Ελλάδα αναμένεται να λάβει επιπρόσθετα περί τα 4 δισ. ευρώ για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών της, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ο ίδιος αξιωματούχος επιβεβαίωσε την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και της Ελλάδας στο βασικό πακέτο μέτρων, ύψους 5,4 δισ. ευρώ, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ακόμα τελική συμφωνία όσον αφορά τις λεπτομέρειες του μηχανισμού αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι επί αυτού του μηχανισμού αναμένεται συμφωνία εντός του Σαββατοκύριακου, ούτως ώστε να νομοθετηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Όπως εξήγησε, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί αναμένουν ορισμένες διευκρινίσεις από τις ελληνικές Αρχές, όσον αφορά την «αξιοπιστία» του μηχανισμού αυτόματης δημοσιονομικής διόρθωσης...
 imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin