Παρασκευή, Απριλίου 08, 2016

Sputnik: Εκατό Τούρκοι στρατιώτες εισέβαλαν στη Συρία

Οι τούρκοι στρατιώτες εισέβαλαν στο έδαφος της Συρίας, στην επαρχία Ιντλίμπ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Σπούτνικ, επικαλούμενο πηγή των κουρδικών τμημάτων αυτοάμυνας (YPG).

Σύμφωνα με την πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο, «100 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας εισέβαλλαν στο συριακό έδαφος μέσω του οδοφράγματος του Μπαμπ αλ-Χιούα στην επαρχία Ιντλίμπ».

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ είπε ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στηρίζει ευθέως τους τρομοκράτες, τους επιτρέπει να μετακινούνται στο τουρκικό έδαφος, όπου πραγματοποιούν ασκήσεις με άρματα μάχης. Σύμφωνα με τον Σύρο πρόεδρο, η πολιτική διαδικασία στη Συρία «συντελείται με φόντο μια χερσαία, προφανώς ακήρυχτη εισβολή στη χώρα μας».

Η ρωσική πλευρά δήλωσε, επίσης, ότι "η Τουρκία υποστηρίζει την τρομοκρατία". Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, με δηλώσεις του ανέφερε ότι "η Μόσχα εκφράζει την ανησυχία της για τους βομβαρδισμούς που πραγματοποιεί η Τουρκία σε συριακό έδαφος, τους οποίους αξιολογεί ως απροκάλυπτη υποστήριξη της τρομοκρατίας από μέρους της Τουρκίας και παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών".

Η Άγκυρα, με τη σειρά της, ισχυρίζεται ότι πολεμάει τις ένοπλες ομάδες των κούρδων της Συρίας, επειδή θεωρεί ότι υποστηρίζουν το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK), το οποίο ευθύνεται για μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στην Τουρκία, προστίθεται στο τηλεγράφημα......http://greece-russia2016.gr/politics/20160408/383886.html
8/4/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin