Δευτέρα, Απριλίου 11, 2016

Κλιμακώνεται η ένταση γύρω από το Χαλέπι. Nέες συγκρούσεις απειλούν την εύθραυστη εκεχειρία

Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις φέρονται να στέλνουν ενισχύσεις στην περιοχή του Χαλεπιού, όπου νέες συγκρούσεις απειλούν την εύθραυστη εκεχειρία, ενόψει του επόμενου γύρου των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, αλλά και των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν την Τετάρτη στη χώρα.

Η επανάληψη των συγκρούσεων κοντά στο Χαλέπι αποτελεί τη σοβαρότερη μέχρι στιγμής παραβίαση της εκεχειρίας που επιτεύχθηκε με τη βοήθεια της Ρωσίας και των ΗΠΑ, με στόχο να διευκολυνθούν οι διαπραγματεύσεις. Επισημαίνοντας το πόσο εύθραυστη είναι αυτή η εκεχειρία, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουάλιντ αλ Μουάλεμ δήλωσε στον Ειδικό Απεσταλμένο του ΟΗΕ Στάφαν ντε Μιστούρα, ο οποίος επισκέπτεται τη Δαμασκό, ότι η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία ευθύνονται για τις παραβιάσεις της συμφωνίας.

Ο επικεφαλής της συριακής διπλωματίας ισχυρίστηκε ότι η Αγκυρα και το Ριάντ έχουν δώσει εντολές στους αντάρτες να εξαπολύουν επιθέσεις με σκοπό να αποτύχουν οι συνομιλίες στη Γενεύη. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία για το θέμα αυτό.
--

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin