Πέμπτη, Απριλίου 14, 2016

H Ουάσιγκτον βάλλει κατά της Τουρκίας

Με αφορμή τις εξελίξεις στα πεδία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του εκδημοκρατισμού, η Ουάσιγκτον ασκεί κριτική στην τουρκική κυβέρνηση.

 Νέα έκθεση του State Department για την συνολική εικόνα που παρουσιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία, ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Η αμερικανική έκθεση κάνει λόγο για προσπάθεια φίμωσης της ελευθερίας του Τύπου από την κυβέρνηση της Τουρκίας. Επίσης, αναφέρεται στην ανίσχυρη Δικαιοσύνη και στην ασυλία των κρατικών αξιωματούχων που εμπλέκονται σε αδικήματα και αδικήματα. Ακόμη, η έκθεση αναφέρεται στην ανεπάρκεια διασφάλισης της ασφάλειας των πολιτών.

Στο πεδία της ελευθεροτυπίας, η Ουάσιγκτον διαπιστώνει ότι διατάξεις νόμων έδωσαν τη δυνατότητα στη κυβέρνηση για συρρίκνωση της ελευθερίας της έκφρασης, του Τύπου και χρήσης του Διαδικτύου.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις σε Ομίλους ΜΜΕ, μέσω των δυνάμεων ασφαλείας, κατασχέσεων, ανακρίσεις ανταποκριτών και εκδοτών για προσβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας και άλλων ανώτατων αξιωματούχων.

Τουλάχιστον ένας δημοσιογράφος, μετά από απειλές βουλευτή της κυβέρνησης δέχθηκε επίθεση και τραυματίστηκε, επιβλήθηκε αυτολογοκρισία από το φόβο αντιποίνων ενώ πέρασαν σε δικαστική επιμέλεια, ΜΜΕ που συνδέονται με το κίνημα του Γκιουλέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin