Παρασκευή, Απριλίου 22, 2016

H Oλυμπιακή φλόγα στους Σύρους πρόσφυγες

Ο 27χρονος Ιμπραήμ Αλ Χουσεΐν, Σύρος αναγνωρισμένος πρόσφυγας αθλητής, είναι ο Λαμπαδηδρόμος που θα κρατήσει την Ολυμπιακή Φλόγα στη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας του Ελαιώνα τη Μεγάλη Τρίτη 26 Απριλίου στις 19.20.

Όπως αναφέρει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ο 27χρονος έχει αθλητικό υπόβαθρο, με συμμετοχές και διακρίσεις στην κολύμβηση και στο τζούντο στη Συρία.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες , η Φλόγα θα περάσει μέσα από τον Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα, όπου σήμερα διαμένουν περί τους 1.500 πρόσφυγες. Ο συμβολισμός της κίνησης μεγάλος: δείχνει την αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες σε όλον τον κόσμο, καθώς εκατομμύρια εγκαταλείπουν τις χώρες τους ανά την υφήλιο, με το προσφυγικό κύμα στην Ευρώπη να είναι το μεγαλύτερο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Για τον 27χρονο Ιμπραήμ Αλ Χουσεΐν που κάποτε ονειρευόταν να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και του οποίου η αθλητική πορεία ανακόπηκε από τον πόλεμο και τον τραυματισμό του, η στιγμή είναι πολύ μεγάλη.

«Είναι μεγάλη τιμή να κρατήσω την Ολυμπιακή Φλόγα. Είναι σαν να γίνεται πραγματικότητα ένα από τα μεγαλύτερά μου όνειρα. Ένα όνειρο είκοσι και πλέον ετών», είπε.

Το 2014, ο Ιμπραήμ έφτασε με βάρκα στην Ελλάδα, στη Σάμο. Ζει στην Αθήνα, η οποία έχει γίνει πλέον η βάση του. Εδώ χτίζει ξανά, σιγά σιγά, βήμα βήμα από την αρχή τη ζωή του και την ταυτότητά του ως αθλητή. Το τεχνητό μέλος που τον βοηθά στο βάδισμά το απέκτησε με τη βοήθεια ενός γιατρού. Δε χρειάστηκε να πληρώσει για αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin