Τρίτη, Απριλίου 12, 2016

Faymann: "Ανάσα" η μείωση των προσφύγων που φθάνουν στην Ελλάδα

"Λόγω της συμφωνίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία, έχει σαφώς μειωθεί ο αριθμός των προσφύγων που φθάνουν στην Ελλάδα και αυτό μας δίνει μία ανάσα την οποία πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για να βρούμε μόνιμες και κοινές λύσεις στην Ευρώπη".

Τα παραπάνω τόνισε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, μετά τη σημερινή εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών και συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος στη Βιέννη.

Όπως παρατήρησε ο ίδιος, στο προσφυγικό ζήτημα συνεχίζει να παραμένει ως στόχος η προώθηση κοινών ευρωπαϊκών μέτρων, και όσο κι αν η συμφωνία με την Τουρκία δίνει αποτελέσματα, αυτό δεν συνιστά μία μακροπρόθεσμη λύση.

Σύμφωνα με τον καγκελάριο και αρχηγό των Σοσιαλδημοκρατών, η Αυστρία πρέπει να ενεργήσει προνοητικά και να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο να βρεθεί μελλοντικά στο προσκήνιο η διαδρομή από το συνοριακό πέρασμα Μπρένερ (σ.σ. στα ιταλοαυστριακά σύνορα), και ενόσω δεν λειτουργεί καλά η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, είναι "πολιτικά αναγκαίο και σωστό η Αυστρία να κάνει τα απαραίτητα βήματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin