Δευτέρα, Απριλίου 18, 2016

Δύο Eμπλοκές Eλληνικών και Tουρκικών Mαχητικών μεταξύ Λέσβου και Χίου

Σε δύο εμπλοκές εξελίχθηκε η αναγνώριση και η αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών που εισήλθαν τη Δευτέρα στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.

Ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών εισήλθε στο FIR Αθηνών πετώντας μεταξύ Χίου και Σάμου. Άμεσα αεροσκάφη Mirage-2000 της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκαν από τη Σκύρο αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη κατά την είσοδο τους στο FIR Αθηνών, διαδικασία που εξελίχθηκε σε εμπλοκή στις 14:40.

Στις 14:55 σημειώθηκε η νέα εμπλοκή μεταξύ των ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών κατά την έξοδο των τελευταίων από το FIR Αθηνών, βορείως της Λέσβου.

Επίσης εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως 4 τουρκικά αεροσκάφη, ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 και ένα ελικόπτερο. Καταγράφηκαν 3 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 26 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο Αιγαίο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin