Τρίτη, Απριλίου 12, 2016

ΔΝΤ: Σοβαροί κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία από ενδεχόμενο BREXIT

Για κίνδυνο σοβαρών αρνητικών  επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομία  από ενδεχόμενη έξοδο της  Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή  Ενωση, προειδοποιεί το Διεθνές  Νομισματικό Ταμείο.

Στην έκθεσή του για τις προοπτικές της  παγκόσμιας οικονομίας το Ταμείο επισημαίνει ότι απόφαση  υπέρ του λεγόμενου ‘Brexit’ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου θα μπορούσε να προξενήσει σοβαρή περιφερειακή και παγκόσμια ζημιά διαταράσσοντας εγκαθιδρυμένες εμπορικές σχέσεις.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη  τοποθέτηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το θέμα αν και η επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ, έχει σε διάφορες περιστάσεις προειδοποιήσει ότι έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση θα προκαλούσε διευρυμένη οικονομική αστάθεια.

Παράλληλα, το Ταμείο αναθεώρησε προς τα κάτω το ρυθμό ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας για το τρέχον έτος από το 2,2% στο 1,9%, τον χαμηλότερο από το 2013.
 riknews.com.cy
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin