Πέμπτη, Απριλίου 14, 2016

Ο Ερντογάν καλεί σε συσπείρωση όλα τα μουσουλμανικά κράτη

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απηύθυνε έκκληση σήμερα σε δεκάδες μουσουλμάνους ηγέτες που συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη να υπερβούν τις θρησκευτικές διαφορές τους, να εντείνουν τον αγώνα εναντίον του τζιχαντιστικού κινδύνου και να συμβάλουν στην ειρήνευση μιας περιοχής που σπαράσσεται από ένοπλες συρράξεις.

Ο αρχηγός του τουρκικού κράτους, μιλώντας κατά τη διάρκεια της 13ης ετήσιας συνόδου του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ), ανακοίνωσε εξάλλου την δημιουργία το προσεχές διάστημα μιας «μουσουλμανικής Ιντερπόλ» που θα εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη και θα συντονίζει τον αντιτρομοκρατικό αγώνα.

«Δεν πρέπει να διχαζόμαστε, αλλά να συσπειρωθούμε (...) γιατί περιμένουμε έξωθεν βοήθεια για να ξεπεράσουμε τις διαφορές μας και να αντιμετωπίσουμε τις τρομοκρατικές ενέργειες; Πρέπει να ασχοληθούμε μ' αυτό εμείς οι ίδιοι», είπε ο Ερντογάν ενώπιον των προσκεκλημένων του, συμπεριλαμβανομένων του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν, αλλά και του προέδρου του Ιράν Χασάν Ροχανί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin