Τρίτη, Απριλίου 05, 2016

Καγκελάριος Αυστρίας: Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας δεν αποτελεί μόνιμη λύση

Την ανάγκη της εναρμόνισης του Ευρωπαϊκού Δικαίου για το άσυλο και της δίκαιης κατανομής των προσφύγων, στο πλαίσιο της επικείμενης συζήτησης για τη αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου, τόνισε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, σε σημερινές δηλώσεις του μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη.


Αναφερόμενος στην ανακοίνωση από την Αυστριακή υπουργό Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ (υπουργό του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος) ότι κατά μέσο όρο υποβάλλονται πλέον ημερησίως 94 αιτήσεις χορήγησης ασύλου στην Αυστρία, ο καγκελάριος επισήμανε πως με τον τρόπο αυτό έχει επιτευχθεί μία "ανάσα" για τη χώρα, ωστόσο δεν έχει βρεθεί μία διαρκής λύση.

Κατά την άποψή του, η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, δεν αποτελεί μόνιμη λύση στην προσφυγική κρίση και ως εκ τούτου απαιτείται ένα "νέο Δουβλίνο", διότι αυτή τη στιγμή το σύστημα λειτουργεί κατά κάποιο τρόπο σαν μία "επιβράβευση για τα μοντέλα των διακινητών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin