Δευτέρα, Απριλίου 04, 2016

Απομακρύνονται οι οικογένειες Αμερικανών από τη βάση Ίντζιρλικ

'Αμεση απομάκρυνση των οικογενειών του προσωπικού της βάσης Ίντζιρλικ στην Τουρκία αποφάσισαν οι ΗΠΑ και άρχισαν ήδη να μεταφέρουν τις οικογένεις στην αεροπορική βάση Ραμστέϊν της Γερμανίας και από εκεί στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της βάσης Ιντζιρλίκ, η βάση έχει μετατραπεί σε πολύ σημαντικό κέντρο λόγω των επιχειρήσεων που διεξάγονται από εκεί εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Ο στρατηγός του στρατού των ΗΠΑ στο διοικητήριο της Ευρώπης ανάφερε ότι η απόφαση λήφθηκε έπειτα από διαβουλεύσεις με την τουρκική κυβέρνηση και το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Εξωτερικών. "Αντιλαμβάνομαι ότι είναι μια οδυνηρή απόφαση για τις οικογένειες αλλά έπρεπε να λάβουμε αυτή την απόφαση για να τους έχουμε σε ασφάλεια και για να διασφαλίσουμε την αποτελεσματικότητα της Τουρκίας και των δυνάμεών μας για να αγωνιστούν εναντίον της τρομοκρατίας".

Ανακοινώθηκε ότι έπειτα από την απομάκρυνση των οικογενειών θα δοθεί ψυχολογική στήριξη στο προσωπικό που παραμένει στη βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin