Δευτέρα, Απριλίου 04, 2016

Σκληραίνει τη στάση της η Αυστρία

Με μετεγκαστάσεις προσφύγων από Πειραιά και Ειδομένη προσπαθούν να επιλύσουν το πρόβλημα οι αρχές.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό η Αυστρία θα αναπτύξει στρατιώτες στο πέρασμα Μπρένερ, στα σύνορα με την Ιταλία, για να αντιμετωπίσει την αύξηση των μεταναστών που θα προσπαθήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα να φτάσουν στη βόρεια Ευρώπη.

Αυτό ανέφερε ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, δείχνοντας για ακόμη μία φορά ότι η χώρα του σκληραίνει κι άλλο τη στάση της.

«Καθώς τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. δεν φυλάσσονται ακόμη αποτελεσματικά, η Αυστρία σύντομα θα κάνει πιο αυστηρούς τους ελέγχους στα σύνορα. Αυτό σημαίνει μαζικούς συνοριακούς ελέγχους στο πέρασμα Μπρένερ και με στρατιώτες», δήλωσε ο κ. Ντόσκοτσιλ στην εφημερίδα Die Welt.

Σε άλλες δηλώσεις του, στην εφημερίδα Österreich, ο υπουργός είπε ότι αφήνει ανοικτό το θέμα του αριθμού των στρατιωτών που θα αναπτυχθούν για να φυλάσσουν τα σύνορα στο πέρασμα αυτό στις Άλπεις, εξηγώντας ότι θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες.

«Στο κρατίδιο του Τιρόλου μόνο υπάρχουν τρεις λόχοι με 100 άνδρες ο καθένας που είναι έτοιμοι να αναπτυχθούν», είπε ο κ. Ντόσκοτσιλ. «Εάν χρειαστούν περισσότερες δυνάμεις για την προστασία των συνόρων, θα τις αναπτύξουμε», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ δήλωσε από την πλευρά του «σκεπτικιστής» όσον αφορά τις πιθανότητες ευόδωσης της συμφωνίας Ε.Ε. - Άγκυρας, η οποία προβλέπει την επαναπροώθηση μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία, μια χώρα όπου η κατάσταση είναι «πολύ δύσκολη» όσον αφορά την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως υπογράμμισε.

«Στην Τουρκία συμβαίνουν σήμερα πολλά πράγματα που δεν μου αρέσουν», σημείωσε ο κ. Φίσερ μιλώντας στη δημόσια ραδιοφωνία Ö1, απαντώντας σε μια ερώτηση σχετικά με παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών για τις οποίες επικρίνεται η κυβέρνηση στην Άγκυρα.

Η κατάσταση στην Τουρκία είναι «πολύ δύσκολη» γενικά, αλλά και ειδικά όσον αφορά την εφαρμογή «μιας συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση» όπως αυτή με στόχο την ανάσχεση της μεταναστευτικής ροής, κατά τον κ. Φίσερ. Η συμφωνία Βρυξελλών - Άγκυρας εισέρχεται τη Δευτέρα στη φάση της εφαρμογής της.

Για το εάν η συμφωνία θα συμβάλει να σταματήσει η ροή μεταναστών «είμαι σκεπτικιστής», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Αυστρίας, ο οποίος είναι σοσιαλδημοκράτης και η θητεία του ολοκληρώνεται στα τέλη του μήνα.
 elzoni.gr
4/4/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin