Κυριακή, Απριλίου 10, 2016

Εκταμίευση για την Ελλαδα μετά τον Ιούνιο βλέπουν οι Βρυξέλλες

Με σχεδόν όλα τα μέτωπα ανοιχτά, οι εκπρόσωποι των θεσμών θα επέστρεφαν από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα, ώστε να συνέχιζαν και αυτό το Σαββατοκύριακο τις συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση, για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Ωστόσο, ο χρόνος πλέον πιέζει αφόρητα και ο στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία τις επόμενες μέρες.

Κυβέρνηση και θεσμοί επιδιώκουν να υπάρχει ένα προσύμφωνο για τα μέτρα που θα ληφθούν έως την Τρίτη, ώστε οι συζητήσεις που θα γίνουν στο περιθώριο της εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), από 15 έως τις 17 Απριλίου, να μπορέσουν να περάσουν και στο θέμα του χρέους. Αυτό άλλωστε είναι και το βασικό ζητούμενο της ελληνικής πλευράς.

Και ενώ τα επόμενα βήματα είναι μάλλον ασαφή, αυτό που είναι πλέον ξεκάθαρο, ιδιαίτερα μετά και την τελευταία συνάντηση του Euroworking Group, είναι πως μόνον όταν οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους ολοκληρωθούν, τότε –και μόνο τότε– θα γίνει και η προβλεπόμενη εκταμίευση. Σύμφωνα δε με Eυρωπαίο αξιωματούχο, αν όλα πάνε ρολόι, το νωρίτερο που μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο είναι τον Ιούνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin