Σάββατο, Απριλίου 09, 2016

Την παραίτηση του προέδρου της Αργεντινής ζητούν διαδηλωτές

Ερευνα άρχισε η εισαγγελία του Μπουένος Αϊρες εις βάρος του Αργεντινού προέδρου Μαουρίτσιο Μάκρι, μετά την αποκάλυψη ότι διατηρούσε λογαριασμό σε offshore εταιρεία που ίδρυσε μέσω του δικηγορικού γραφείου Mossack Fonseca του Παναμά.

Ο Μάκρι, σύμβολο της πολιτικής αναγέννησης της λατινοαμερικανικής Δεξιάς, έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο ηγετών που βρέθηκαν να έχουν αποκρύψει κεφάλαια σε φορολογικούς «παραδείσους», λόγω της διαρροής δεδομένων από το δικηγορικό γραφείο του Παναμά.

Σε αντίθεση, όμως, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, που εμπλέκονται έμμεσα σε offshore εταιρείες (μέσω προσώπων του κύκλου τους), ο πρόεδρος της Αργεντινής βρίσκεται στα διοικητικά συμβούλια δύο τέτοιων εταιρειών, η μία με έδρα στις Μπαχάμες και η δεύτερη στον Παναμά.

Σε δηλώσεις του την Πέμπτη, ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Φεδερίκο Ντελγάδο ανέφερε ότι ζήτησε από τις φορολογικές υπηρεσίες και το γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς να αποφανθούν εάν ο Μάκρι «απέφυγε δολίως να συμπληρώσει με ακρίβεια τη δήλωση περιουσιακών του στοιχείων», όπως προβλέπει ο νόμος της χώρας για κάθε πολιτικό πρόσωπο. Ο Μάκρι δεν δήλωσε τη συμμετοχή του στις δύο εταιρείες όταν ανέλαβε τη δημαρχία του Μπουένος Αϊρες, το 2007, αλλά ούτε και όταν ορκίσθηκε πρόεδρος, τον περασμένο Δεκέμβριο.
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin