Πέμπτη, Απριλίου 14, 2016

Λαβρόφ: Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει στο ΝΑΤΟ να την εμπλέξει σε μια άνευ νοήματος αντιπαράθεση

«Παρατηρούμε, μια πρωτοφανή από το τέλος του ‘'Ψυχρού Πολέμου'', στρατιωτική δραστηριότητα και παρουσία του ΝΑΤΟ στη λεγόμενη Ανατολική του πτέρυγα, που έχει στόχο να ασκήσει στρατιωτικές και πολιτικές πιέσεις στη Ρωσία για να την αναχαιτίσει.

 ¨Όλα αυτά συνοδεύονται και από μία επιθετική προπαγανδιστική καμπάνια που έχει στόχο να δαιμονοποίησει τη Ρωσία», είπε ο Λαβρόφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΝΑΤΟ «αναζητά εχθρούς για να δικαιολογήσει την ύπαρξη του».

«Έχουμε την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει άλλη λογική εναλλακτική στην αμοιβαία επωφελή πανευρωπαϊκή συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας, που να βασίζεται στην αρχή της αδιαίρετης ασφάλειας με γνώμονα το διεθνές δίκαιο» υπογράμμισε ο Λαβρόφ.

Εν μέσω διαφωνιών με τη Ρωσία οι χώρες του ΝΑΤΟ, ακολουθώντας τις ΗΠΑ, διέκοψαν την στρατιωτική συνεργασία με τη Μόσχα και αύξησαν υπέρμετρα τις στρατιωτικές τους δραστηριότητες στην Ευρώπη. Το σχέδιο προϋπολογισμού του Πενταγώνου για το οικονομικό έτος του 2017, προβλέπει, στο πλαίσιο της λεγόμενης Πρωτοβουλίας για την διασφάλιση της ευρωπαϊκής ασφάλειας, αύξηση δαπανών ύψους 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τον προηγούμενο χρόνο οι αντίστοιχες δαπάνες ήταν ύψους 789 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η ρωσική πλευρά έχει επανειλημμένα ασκήσει κριτική στο ΝΑΤΟ για την αύξηση της στρατιωτικής του δραστηριότητας στην Ευρώπη. Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ Αλεξάντρ Γκρουσκό, δήλωσε ότι η απειλή του λεγόμενου υβριδικού πολέμου, την οποία επικαλείται η Συμμαχία, συνιστά απλώς πρόφαση, «για να δικαιολογήσει τις ενέργειες της στην Ανατολική πτέρυγα». Η Μόσχα έχει δηλώσει ότι θα δώσει την ανάλογη απάντηση στις ενέργειες αυτές της Δύσης.
 http://greece-russia2016.gr
14/4/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin