Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016

Aβραμόπουλος: Η Κομισιόν κάνει τα πάντα για να στηρίξει την Ελλάδα στο προσφυγικό

Την επόμενη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποβάλει την έκθεσή της για την πορεία της υλοποίησης όλων των πτυχών της συμφωνίας για το προσφυγικό σύμφωνα με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επεσήμανε πως η Κομισιόν κάνει τα πάντα για να στηρίξει την Ελλάδα στην επέκταση των ικανοτήτων υποδοχής και στη διασφάλιση των ευάλωτων ομάδων όπως είναι οι γυναίκες και τα παιδιά.

Τα κράτη-μέλη θα πρέπει να συνεχίσουν τις μαζικές μετεγκαταστάσεις από την Ελλάδα ενώ επεσήμανε πως το 70% των εγκλωβισμένων στη χώρα είναι επιλέξιμοι για μετεγκατάσταση.

Μάλιστα τόνισε πως αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όσους έχουν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη και τον Πειραιά, πριν από τις 20 Μαρτίου, ανέφερε ο Επίτροπος.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως πρέπει να προχωρήσει άμεσα η δημιουργία Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής. "Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ” είπε ο κ. Αβραμόπουλος τονίζοντας πως θα πρέπει να υπάρξει ενίσχυση των νόμιμων οδών ώστε οι άνθρωποι να μην χρειάζεται να καταφύγουν σε παράνομες διαδρομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin