Τετάρτη, Απριλίου 13, 2016

Ποσοστό άνω του 80% των Σύρων πολιτών μπορεί να ψηφίσει στις βουλευτικές εκλογές

Στη Συρία, σήμερα 13 Απριλίου, διεξάγονται βουλευτικές εκλογές. Μόνο στην επαρχία της Δαμασκού, 400 υποψήφιοι βουλευτές διεκδικούν 29 βουλευτικές έδρες. Στις εκλογές συμμετέχουν υποψήφιοι βουλευτές μεγάλων κομμάτων αλλά και ανεξάρτητοι υποψήφιοι.

Στις βουλευτικές εκλογές, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti, ο πολιτικός σύμβουλος του Υπουργείου Ενημέρωσης Αλί Αλ Αχμάντ, θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει το 80% και πλέον των Σύρων που δεν ζει στα κατεχόμενα εδάφη. Η ηγεσία της χώρας επιτρέπει στους κατοίκους που εγκατέλειψαν τις κατεχόμενες πόλεις, όπως την Ράκκα και το Ιλντίμπ να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από όπου κι αν βρίσκονται στην Συρία. Δεν έχουν δικαίωμα ψήφου όσοι βρίσκονται εκτός Συρίας, καθώς, σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι πολίτες μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μόνο στον τόπο που είναι εγγεγραμμένοι.

«Το 80% και πλέον των Σύρων πολιτών που ζουν σε εδάφη τα οποία είναι υπό τον έλεγχο του συριακού κράτους μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι το 20% δεν μας ενδιαφέρει. Αντίθετα μας ενδιαφέρει και πολύ. Στην ουσία τον πόλεμο στην Συρία τον ξεκίνησε η Δύση, για να διαλύσει τους πολιτικούς θεσμούς της χώρας. Γι αυτό και οι εκλογές είναι η απάντηση σ' αυτόν τον πόλεμο» δήλωσε ο Αλ —Αχμάντ.

Εκτός των άλλων η συριακή κυβέρνηση, αναμένει ότι οι βουλευτικές εκλογές θα είναι δημοκρατικές και διαφανείς. «Η δύσκολη κατάσταση και ο πόλεμος στην Συρία, δεν έγιναν εμπόδιο στην διεξαγωγή των εκλογών την προβλεπόμενη από το Σύνταγμα χρονική περίοδο. Οι ίδιοι μπορείτε να πεισθείτε ότι οι εκλογές διεξάγονται δημοκρατικά και με διαφάνεια», δήλωσε ο διευθυντής του κέντρου ενημέρωσης για τις εκλογές του Υπουργείου Ενημέρωσης Σαλίχ Ιμπραήμ.

Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ θεωρούν ότι οι εκλογές στη Συρία δεν είναι νόμιμες. «Δεν θεωρούμε τις εκλογές αυτές νόμιμες..Δεν εκφράζουν την βούληση του συριακού λαού.Λαμβάνοντας υπ όψιν τη σημερινή κατάσταση οι εκλογές είναι τουλάχιστον πρόωρες» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάρκ Τόνερ.

Στη Συρία διεξάγονται βουλευτικές εκλογές για δεύτερη φορά από τότε που άρχισε ο πόλεμος. Τελευταία φορά διεξήχθησαν βουλευτικές εκλογές τον Μάιο του 2012, στις οποίες η συμμετοχή έφθασε το 51%.
 http://greece-russia2016.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin