Τρίτη, Απριλίου 05, 2016

Σχεδόν το 70% των Ρώσων θεωρεί ότι η Ρωσία εκπλήρωσε το καθήκον της στη Συρία

Σχεδόν το 70%, των ρώσων πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έκανε το Levada-Center,  θεωρεί ότι οι ρωσικές Αεροδιαστημικές δυνάμεις εκπλήρωσαν το καθήκον τους στη Συρία, όπως και ότι, ο κύριος στόχος της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης, ήταν η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η αποτροπή της εξάπλωσης της στη χώρα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 69% των Ρώσων πιστεύει ότι η Ρωσία έχει επιτύχει τους στόχους που είχε θέσει στη στρατιωτική επιχείρηση που πραγματοποίησε στη Συρία. Αντίθετη γνώμη έχει το 14%.

Ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των ρώσων, απάντησε ότι κύριο καθήκον των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας, ήταν ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας και η αποτροπή της διείσδυσης  τρομοκρατών στην ρωσική επικράτεια. Το 27% πιστεύει ότι μεταξύ των στόχων της στρατιωτικής επιχείρησης στην Συρία, ήταν η υποστήριξη του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, προκειμένου να αποτραπούν οι «επαναστάσεις των χρωμάτων», ενώ το 19% θεωρεί ότι ήταν τα οικονομικά συμφέροντα της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή. Την ίδια στιγμή το 12% των Ρώσων δήλωσε ότι δεν κατανοεί τους λόγους για τους οποίους η Ρωσική Ομοσπονδία ξεκίνησε την στρατιωτική αυτή επιχείρηση.

Στο ερώτημα, αν η ηγεσία της χώρας ενήργησε σωστά, λαμβάνοντας την απόφαση για την στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία, σχεδόν το 70% των Ρώσων απάντησε θετικά. Στο ίδιο ερώτημα απάντησε αρνητικά το 16%, ενώ το  ανάλογο ποσοστό απάντησε «δεν ξέρω». Για λόγους σύγκρισης αξίζει να αναφερθεί ότι τον περασμένο Νοέμβριο, το 55% των ρώσων υποστήριζε την στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, ενώ, ποσοστό μικρότερο του 30% δεν συμφωνούσε με διεξαγωγή της...
[greece-russia2016.gr]
5/4/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin