Δευτέρα, Απριλίου 11, 2016

Τουλάχιστον 5.800 ανήλικοι πρόσφυγες «χάθηκαν» το 2015 στη Γερμανία

Πάνω από 5.800 ανήλικοι πρόσφυγες στη Γερμανία έχουν καταχωρηθεί ως αγνοούμενοι, ανέφερε το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, απαντώντας σε ερώτημα του ομίλου μέσων ενημέρωσης Funke.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, από τους 8.006 ανήλικους πρόσφυγες που καταχωρήθηκαν ως «αγνοούμενοι», βρέθηκαν μόνο 2.171.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των αγνοούμενων ανήλικων προσφύγων είναι από το Αφγανιστάν, τη Συρία, την Ερυθραία, το Μαρόκο και την Αλγερία», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών. Μεταξύ των περίπου 6.000 παιδιών που έχουν χαθεί, τα 555 είναι ηλικίας κάτω των 14 ετών.


  • Οπως ανακοίνωσε τον Μάρτιο η Γιουροπόλ, μέσα σε δύο χρόνια έχουν χαθεί πάνω από 10 χιλιάδες παιδιά μεταναστών, τα οποία έφθασαν ασυνόδευτα στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την αστυνομική υπηρεσία της ΕΕ, πολλά απ' αυτά μπορεί να έπεσαν στα χέρια εγκληματικών δικτύων που οργανώνουν εμπόριο ανθρώπων για σεξουαλική εκμετάλλευση και αφαίρεση οργάνων.

Το 2015 κατέφθασαν στην ΕΕ 1,8 εκατομμύρια μετανάστες. Οι περισσότεροι από αυτούς κατέφθασαν μέσω Τουρκίας στην Ελλάδα και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν σε άλλες χώρες της ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι η τρέχουσα μεταναστευτική κρίση είναι η μεγαλύτερη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Για την επίλυση της κατάστασης, η ΕΕ χρειάσθηκε να διαπραγματευτεί με την Άγκυρα. Η συμφωνία προβλέπει τον μηχανισμό ανταλλαγής «έναν προς έναν» — 72.000 παράνομοι μετανάστες θα επιστρέψουν από τα ελληνικά νησιά στην Τουρκία και χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία θα εγκατασταθούν στην ΕΕ.
[greece-russia2016.gr]
11/4/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin