Παρασκευή, Απριλίου 08, 2016

Έφτασαν στην Τουρκία 45 μετανάστες που επαναπροωθήθηκαν από τη Λέσβο

Πλοίο το οποίο μετέφερε 45 Πακιστανούς μετανάστες έφθασε το πρωί στο Δικελί της Τουρκίας από το νησί της Λέσβου, δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος, στον δεύτερο γύρο επαναπροωθήσεων στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Άγκυρας που άρχισε να ισχύει τη Δευτέρα, με στόχο να σταματήσει τη μαζική μεταναστευτική ροή προς την Ευρώπη.

Όλοι όσοι επέβαιναν στο πλοίο είναι άνδρες, όλοι Πακιστανοί, διευκρίνισε ο αξιωματούχος ο οποίος επιβεβαίωσε την ταυτότητα των μεταναστών μετά την άφιξη του πλοίου που τους μετέφερε στο Δικελί της Τουρκίας. Περίπου 25 ένστολοι Τούρκοι αστυνομικοί είχαν παραταχθεί στο σημείο αποβίβασης του πλοίου, μόλις αυτό έδεσε στο λιμάνι.

Η συμφωνία έχει στόχο να τερματίσει μια χαοτική εισροή στην Ε.Ε. μεταναστών και προσφύγων, οι περισσότεροι από τους οποίους εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία, μετά την άφιξη στην Ευρώπη ενός εκατομμυρίου και πλέον το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin