Τετάρτη, Μαρτίου 16, 2016

Martin Schulz: «Βλέπει» διάλυση της Ε.Ε. λόγω προσφυγικού

Σε μια δραματική προειδοποίηση για την ενότητα της Ευρώπης προχώρησε λίγες ώρες πριν από την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. ο Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του ομίλου Funke (WAZ, Berliner Morgenpost κ.α.).

«Τα χαρακώματα που ανοίγουν, μπορεί να οδηγήσουν την ΕΕ σε αποτυχία (...) Η ΕΕ είναι αναστρέψιμη όπως όλα... Πρέπει να αποτρέψουμε με όλη μας τη δύναμη να συμβεί κάτι τέτοιο» ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός δηλώνει ότι «μάλλον δεν θα υπάρξει οριστική, επιτυχής έκβαση της συνόδου», θεωρεί ωστόσο ότι «θα σημειωθεί πρόοδος σε ορισμένα σημεία». Όπως επισημαίνει ο Μάρτιν Σουλτς, προϋπόθεση για μία ουσιαστική συμφωνία με την Τουρκία αποτελεί η ενεργοποίηση του ήδη συμπεφωνημένου μηχανισμού για την ανακατονομή 160.000 προσφύγων.

 Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απευθύνει προειδοποίηση για πιθανή αποτυχία της ΕΕ στο ζήτημα αυτό: «Χρειαζόμαστε μία ευρωπαϊκή λύση, η οποία θα αντιμετωπίζει τα αίτια της προσφυγικής κρίσης. Εάν δεν επιτευχθεί αυτή η λύση, η Ευρώπη κινδυνεύει με διάλυση».

Ο Μάρτιν Σουλτς υπενθυμίζει ότι διαλυτικές τάσεις έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στην ευρωπαϊκή οικογένεια και υποστηρίζει ότι «τα χάσματα που έχουν ήδη εκδηλωθεί «μπορεί να οδηγήσουν στην αποτυχία της ΕΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin