Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016

Επίσκεψη του διευθυντή της CIA στη Ρωσία

Στην Μόσχα ταξίδευσε ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) των ΗΠΑ Τζον Μπρέναν στις αρχές Μαρτίου.

Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία, επικαλούμενα δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, είχε συναντήσεις στην FSB και η επίσκεψή του δεν είχε σχέση με τη ρωσική απόφαση για την απόσυρση δυνάμεων από τη Συρία, πάντα κατά τις ίδιες πηγές.

Από αμερικανικής πλευράς, η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρωσία ανέφερε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο RIA, ότι ο Τζον Μπρέναν έθεσε το θέμα της αποχώρησης του Μπασάρ αλ-Άσαντ από την εξουσία και συζήτησε την εφαρμογή της εκεχειρίας στη Συρία.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε την ίδια στιγμή ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Μόσχα ο Μπρέναν δεν είχε επαφές με το Κρεμλίνο.

Τα πρακτορείο Interfax και Sputnik μετέδωσαν πληροφορίες για την επίσκεψη επικαλούμενα δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, αρμόδιου για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, 'Ολεγκ Σιρομολότοφ.

Κατά τον ίδιο, ο Τζον Μπρέναν είχε, μεταξύ άλλων, συναντήσεις στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) και η επίσκεψή του δεν είχε σχέση με την απόφαση της Μόσχας να αρχίσει να αποσύρει τις δυνάμεις της από τη Συρία.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις δεν έλαβαν μέρος στην επιχείρηση του συριακού στρατού για την εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους από την Παλμύρα, αλλά η ρωσική πολεμική αεροπορία στήριξε και θα συνεχίσει να στηρίζει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.

«Μιλάμε για την αεροπορική υποστήριξη με τα αεροσκάφη μας. Οι ένοπλες δυνάμεις μας δεν διεξάγουν χερσαίες επιχειρήσεις εκεί» δήλωσε. «Μετά την αποχώρηση μέρους των στρατευμάτων μας από τη Συρία, οι μονάδες της πολεμικής αεροπορίας παραμένουν σε δύο βάσεις -στη Χμέιμιμ και την Ταρτούς- και θα συνεχίσουν να πολεμούν τρομοκρατικές οργανώσεις, θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την επιχείρηση του συριακού στρατού» συνέχισε.
 elzoni.gr
29/3/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin