Τετάρτη, Μαρτίου 16, 2016

Στα μεσαία εισοδήματα το βάρος των φόρων

Τις συναντήσεις με τους θεσμούς στην Αθήνα συνεχίζει η ελληνική κυβέρνηση, εν μέσω της σοβαρής προσφυγικής κρίσης, η οποία επιδεινώνεται κάθε ημέρα.

Την Τετάρτη στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων θα βρεθούν τα δημοσιονομικά, το ασφαλιστικό και η εκπαίδευση.

Τα σενάρια για αύξηση των φορολογικών βαρών βρίσκονται ανοιχτά στο τραπέζι, με το βάρος να φαίνεται ότι θα πέσει στα μεσαία εισοδήματα.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, η εφαρμογή των capital controls αποτελεί θέμα των ελληνικών αρχών.

Όπως σημείωσε ο Ντράγκι στην Ελλάδα εναπόκειται να αξιολογήσει, αν και πώς θα εφαρμόσει μία εξαίρεση των επαναπατριζόμενων κεφαλαίων από τους περιορισμούς αυτούς.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο Ντράγκι «οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων όποιων χαρακτηριστικών στοχεύουν στην παροχή κινήτρων στους καταθέτες για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αποτελούν ζήτημα που άπτεται της εθνικής αρμοδιότητας και ως εκ τούτου δεν εμπίπτουν στο πεδίο αρμοδιοτήτων του Ευρωσυστήματος».

Εκτιμά ότι η εξαίρεση των επαναπατριζόμενων κεφαλαίων από τους περιορισμούς ανάλογα με το επίπεδο της εμπιστοσύνης των καταθετών, να δημιουργήσει κίνητρα για τον επαναπατρισμό τους. Εναπόκειται στις ελληνικές αρχές να αξιολογήσουν αν και πώς μπορεί να εφαρμοστεί η εξαίρεση αυτή.
 elzoni.gr
16/3/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin