Πέμπτη, Μαρτίου 24, 2016

Επιφυλακή και πένθος στις Βρυξέλλες

Μία πόλη σε κρίση είναι οι Βρυξέλλες, όπου ο στρατός πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους.

Όπως επιβεβαιώσε η βελγική εισαγγελία, μεταξύ των δραστών των επιθέσεων βρίσκονταν δύο αδέλφια, ο Ιμπραήμ και ο Χαλίντ ελ Μπακραουί. Ο πρώτος ήταν στο αεροδρόμιο, ο δεύτερος στο μετρό.

Παράλληλα, χθες έγινε γνωστό από τοπικά μέσα ενημέρωσης στο Βέλγιο, ο άνδρας με τα λευκά στα πλάνα με το αεροδρόμιο, ο οποίος καταζητείτο από την αστυνομία, συνελήφθη χθες.

Στο μεταξύ, στους 31 ο επίσημος απολογισμός των νεκρών μέχρι στιγμής, με 270 τραυματίες.

Μείζον ερώτημα παραμένει το αν οι δράστες έχουν σχέση με τον Αμπντεσλάμ, των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Βέλγος γενικός εισαγγελέας, για τρεις δράστες στο αεροδρόμιο, από τους οποίους οι δύο ήταν καμικάζι. Ο ένας από τους καμικάζι ήταν ο 30χρονος Ιμπραήμ ελ Μπακραουί, που ταυτοποιήθηκε χάρη στα δακτυλικά του αποτυπώματα.

Ο δεύτερος καμικάζι στο αεροδρόμιο δεν έχει ταυτοποιηθεί. Δεν έχει επίσης ταυτοποιηθεί ούτε ο τρίτος δράστης στο αεροδρόμιο, ο οποίος είναι εκείνος που καταζητείται -ο Βέλγος εισαγγελέας δεν ανέφερε το όνομα του «Ναζίμ Λαχραουί», ως τον οποίο κατονόμαζαν βελγικά ΜΜΕ τον καταζητούμενο.

Η δεύτερη επίθεση που έγινε στη συνέχεια, στο μετρό στο Μάαλμπεκ, αποδίδεται επίσης σε καμικάζι. Ο καμικάζι εκείνος είναι ο δεύτερος που έχει ταυτοποιηθεί, και πρόκειται για τον 27χρονο Χαλίντ ελ Μπακράουι (αδελφό του ενός καμικάζι στο αεροδρόμιο).
 elzoni.gr
24/3/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin