Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2016

Η ψευδαίσθηση της "ασφαλούς χώρας" για την Τουρκία καταρρέει, προειδοποιεί η Διεθνής Αμνηστία

Η εξαναγκαστική επιστροφή περίπου 30 Αφγανών αιτούντων άσυλο από την Τουρκία, μόλις λίγες ώρες αφ’ ότου η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για τους πρόσφυγες τέθηκε σε ισχύ, φανερώνει πως η εφαρμογή της συμφωνίας θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των προσφύγων από την πρώτη στιγμή, δήλωσε η Διεθνής Αμνηστία σε ανακοίνωσή της.

Η οργάνωση τονίζει πως "ακολουθείται το μοτίβο των εξαναγκαστικών επιστροφών και άλλων μορφών κακομεταχείρισης Σύριων και άλλων εθνικοτήτων, που καταγράφηκαν από τη Διεθνή Αμνηστία τον Δεκέμβριο του 2015. Όσοι πρόκειται να επιστραφούν κρατούνται σε περιβόητο κέντρο της Τουρκίας στο Ερζερούμ, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση", προσθέτει η οργάνωση.

Η οργάνωση αναφέρει πως έχει λάβει αξιόπιστες πληροφορίες, όπως και μαρτυρίες ανθρώπων, οι οποίοι υπέστησαν εξαναγκαστικές επιστροφές, που καταδεικνύουν ότι η Τουρκία παραβίασε το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο με την εξαναγκαστική επιστροφή στην Καμπούλ Αφγανών αιτούντων άσυλο, οι οποίοι φοβούνται τις επιθέσεις από τους Ταλιμπάν, χωρίς να τους δοθεί πρόσβαση στη διαδικασία ασύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin