Τετάρτη, Μαρτίου 30, 2016

Δικαιωμένη στην πολιτική της στο άσυλο δηλώνει η αυστριακή κυβέρνηση

Ως επιβεβαίωση της έως τώρα στάσης της, εκλαμβάνει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στην Αυστρία, το πόρισμα των δύο Αυστριακών Πανεπιστημιακών, στους οποίους η ίδια είχε αναθέσει να γνωμοδοτήσουν ως προς την προσφυγική πολιτική της και την πολιτική της στο θέμα του ασύλου, όπως δήλωσαν σήμερα στη Βιέννη, μετά την παρουσίαση του πορίσματος στο υπουργικό συμβούλιο, ο Αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν και ο αντικαγκελάριος και αρχηγός του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Ράινχολντ Μιτερλένερ.

Μόνον που το πόρισμα, το οποίο εκτείνεται σε 86 σελίδες, αποφαίνεται πως δεν επιτρέπεται ο καθορισμός ενός απόλυτου αριθμού για τη χορήγηση ασύλου στη χώρα (ΣΣ δηλαδή ενός ανώτατου ορίου), πέραν του οποίου δεν θα εξετάζονται αιτήσεις που θα υποβάλλονται για άσυλο.

Το πόρισμα αφήνει ωστόσο ανοικτό ότι θα μπορούν να λαμβάνονται μέτρα με τα οποία θα μειώνεται στην πράξη ο αριθμός των αιτήσεων, για παράδειγμα με τον δραστικό περιορισμό της πρόσβασης στη σχετική διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin