Τετάρτη, Ιανουαρίου 13, 2016

Στουρνάρας: Η Κυβέρνηση Δεν Είχε Κατανοήσει τους Κινδύνους του Grexit

«Υπήρχε ένας τρόπος διαπραγμάτευσης ο οποίος δεν ήταν συνεπής με την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη», τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, ενώ αποκάλυψε ότι καιρό πριν είχε προειδοποιήσει για τα capital controls.

Όπως είπε, η έκταση του ζητήματος δεν είχε γίνει αντιληπτή επειδή «υπήρχε ένας τρόπος διαπραγμάτευσης ο οποίος δεν ήταν συνεπής με την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη. Και το έκανα σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση».

Αναφερόμενος στο πρώτο εξάμηνο του 2015,  ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι ερχόντουσαν αρνητικά μηνύματα από το εξωτερικό. «Όχι απλώς μου ερχόντουσαν, μην ξεχνάτε κάθε 15 ημέρες συναντιόμασταν στην Φρανκφούρτη γινόταν μάχες δίναμε μάχες για να πάρουμε ρευστότητα. Αλλά είχα μηνύματα και από τα Eurogroup, από τα άτυπα συμβούλια που συμμετέχουμε και οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών», διευκρίνισε.

Πρόσθεσε ότι έχει πλέον ανοιχτή γραμμή συνεννόησης με τον Πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο, ενώ παρατήρησε ότι τελικά οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων έχουν σημαντικά λιγότερες επιπτώσεις από αυτές που είχαν αρχικά υπολογιστεί. Σημείωσε ότι εάν επιστρέψουν στις τράπεζες τα χρήματα που βρίσκονται «στα σεντούκια», τότε η άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων θα μπορούσε να γίνει εντός του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin