Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2016

Νέα αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια κατευθύνεται στην πολιορκούμενη Μαντάγια

Νέα αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια, η δεύτερη μέσα στην εβδομάδα αυτή, κατευθύνεται σήμερα στην πολιορκούμενη πόλη Μαντάγια, της οποίας οι κάτοικοι υποφέρουν από την πείνα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές.

Η αυτοκινητοπομπή αποτελείται από περίπου 50 φορτηγά και μεταφέρει τρόφιμα και φάρμακα. Εκπρόσωπος της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) επιβεβαίωσε την αναχώρηση της αυτοκινητοπομπής από τη Δαμασκό.

Μετά τη διεθνή θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι πληροφορίες για την ιδιαίτερα ανησυχητική κατάσταση στη Μαντάγια, στην επαρχία της Δαμασκού, η κυβέρνηση υπαναχώρησε επιτρέποντας την είσοδο, τη Δευτέρα, 44 φορτηγών που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην πόλη των 42.000 κατοίκων.

Άλλη αυτοκινητοπομπή 17 φορτηγών κατευθυνόταν εξάλλου σήμερα το πρωί σε δύο σιιτικές περιοχές, στη Φούα και την Καφράγια, τις οποίες έχουν περικυκλώσει οι αντάρτες στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin