Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016

Ερντογάν: Να μην αναπτύξει η Ρωσία στρατεύματα στα σύνορα με τη Συρία

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε σήμερα, Παρασκευή, τη Ρωσία να μην αναπτύξει στρατεύματα στα σύνορα της χώρας του με τη Συρία, μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί κινήσεων Ρώσων στρατιωτών στο αεροδρόμιο του Καμισλί.

«Το είπαμε εξ αρχής: δεν θα ανεχθούμε τέτοιους σχηματισμούς (στρατιωτών) κατά μήκος της ζώνης που εκτείνεται από τα σύνορα με το Ιράκ μέχρι τη Μεσόγειο» είπε ο Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι θα συζητήσει το θέμα στη συνάντηση που θα έχει το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει ότι «μερικές δεκάδες» Ρώσοι στρατιώτες και μηχανικοί εθεάθησαν τις τελευταίες ημέρες στο αεροδρόμιο του Καμισλί, που βρίσκεται απέναντι από την τουρκική πόλη Νουσαϊμπίν. Ο Ερντογάν στις δηλώσεις του επικαλέστηκε πληροφορίες που κάνουν λόγο για 200 Ρώσους στρατιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin