Πέμπτη, Ιανουαρίου 21, 2016

Σε κλοιό κινητοποιήσεων η χώρα

Στο... κόκκινο βρίσκονται οι σχέσεις της κυβέρνησης με όλες τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες πλήττονται από τις μεταρρυθμίσεις που επιθυμεί να περάσει ο Αλέξης Τσίπρας από την ελληνική Βουλή.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός από το Νταβός της Ελβετίας προσπαθεί να στείλει ένα αισιόδοξο και θετικό μήνυμα στους Ευρωπαίους ηγέτες και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχετικά με την πορεία της οικονομίας της Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας υπερτονίζει το μικρό πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015, κάνοντας λόγο για ύπαρξη ανάκαμψης εσόδων και επιστροφή στην ανάπτυξη.

Οι αγρότες βρίσκονται ήδη στα μπλόκα τους σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ οι κινητοποιήσεις τους είναι ιδιαίτερα μαζικές.

Όπως προειδοποιούν δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους μέχρι την απόσυρση του ασφαλιστικού καθώς και του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Παράλληλα, σειρά συγκεντρώσεων ενάντια στις προωθούμενες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό πραγματοποιούνται σήμερα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, των ΔΣ των Ομοσπονδιών και Σωματείων και ευρύτερα τα συνδικαλιστικά στελέχη να συμμετάσχουν στον αποκλεισμό του υπουργείου Εργασίας, που έχουν αποφασίσει οι ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Για τη διευκόλυνση συμμετοχής στην κινητοποίηση, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ κήρυξαν δίωρες στάσεις εργασίας από 12-2μμ ή από 2-4μμ.

«Αγωνιζόμαστε για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης-Ευρωπαϊκής Ένωσης-ΔΝΤ για τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και παράλληλα διαδηλώνουμε για να εκφράσουμε την οργή μας για τον θάνατο, από εργατικό ατύχημα, του συναδέλφου μας Γ. Σταμέλου, εργαζόμενου στα 5μηνα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας» αναφέρει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.
 elzoni.gr
21/1/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin