Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2016

Στο «μικροσκόπιο» των οικονομικών εισαγγελέων καταθέτες της λίστας Ρηνανίας- Βεστφαλίας

Εκατοντάδες κλήσεις σε καταθέτες τα ονόματα των οποίων φιγουράρουν στη λίστα που απέστειλαν πρόσφατα οι γερμανικές αρχές στη χώρα μας (λίστα Ρηνανίας- Βεστφαλίας) θα αποστείλουν ως το τέλος της εβδομάδος οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα κληθούν να εξηγήσουν το πόθεν έσχες των καταθέσεών τους γνωστοί επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και γνωστά ονόματα από τον καλλιτεχνικό χώρο που έχουν καταθέσεις που περιλαμβάνονται στην εν λόγω λίστα ενώ πολλοί από αυτούς "φιγουράρουν" και σε άλλες λίστες που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Η έρευνα για τη λίστα της Ρηνανίας- Βεστφαλίας συνεχίζεται τις τελευταίες εβδομάδες με αμείωτους ρυθμούς από κλιμάκιο εισαγγελέων με επικεφαλής τον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου που έχει και την ευθύνη των σχετικών ερευνών.

Στο κλιμάκιο που εξετάζει μία προς μία τις καταθέσεις στη λίστα Ρηνανίας σε συνδυασμό με άλλες λίστες που διαθέτουν ήδη οι εισαγγελείς, μετέχουν οι εισαγγελικοί λειτουργοί Ιωάννης Δραγάτσης, Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστος Ντζούρας και Γεώργιος Καλούδης.

Η γερμανική λίστα με 10.500 καταθέτες περιλαμβάνει Έλληνες πολίτες με καταθέσεις στην ελβετική τράπεζα UBS, ενώ πολλοί από αυτούς έχουν εντοπιστεί με καταθέσεις και σε άλλες λίστες, όπως εκείνη της Λαγκάρντ η των εμβασμάτων του εξωτερικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin