Δευτέρα, Ιανουαρίου 11, 2016

Θετικό κλίμα, συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις υπέρ της ανταγωνιστικότητας

Το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα, επικαλούμενος τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, επισημαίνει ο ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί και σημειώνει ότι «στην Ελλάδα προχωρά η μείωση τιμών που είναι αναγκαία για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας και την καλύτερη κατανομή των επιπτώσεων της οικονομικής προσαρμογής».

 Ο ίδιος καλεί την Αθήνα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας των αγορών προϊόντων.

Με απάντησή του σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλη, ο Πιερ Μοσκοβισί καταγράφει την πρόοδο στην Ελλάδα, αφού επιβεβαιώνει πως στα πλαίσια του νέου προγράμματος που συμφωνήθηκε το περασμένο καλοκαίρι «οι ελληνικές αρχές δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας των αγορών προϊόντων».

Επιπλέον επισημαίνει ότι η προσπάθεια και οι μεταρρυθμίσεις όπως συμφωνήθηκαν τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο του 2015, οφείλουν να συνεχιστούν. Αναφέρει χαρακτηριστικά πως «στο μέλλον, οι αρχές προτίθενται να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για να καταστήσουν τις επιχειρήσεις πιο ανταγωνιστικές, μεταξύ άλλων με την άρση των υπόλοιπων εμποδίων στον ανταγωνισμό και με την απλούστευση της αδειοδότησης επενδύσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin