Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016

Βερολίνο και Άγκυρα επιδιώκουν την κατάργηση της βίζας στον χώρο Σένγκεν για τους Τούρκους

H Τουρκία δεσμεύτηκε να «κάνει τα πάντα» προκειμένου να επιτευχθεί η αναχαίτιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών από την τουρκική επικράτεια προς την Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό της Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η Γερμανία και η Τουρκία υιοθέτησαν κατά τις επαφές μεταξύ των δύο ηγετών ένα κοινό ανακοινωθέν στο οποίο επισημαίνεται ότι «η τουρκική κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να μειώσει τον αριθμό των προσφύγων» όπως δήλωσε η Άγγελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον Τούρκο πρωθυπουργό στο Βερολίνο.

Από την πλευρά του ο Αχμέτ Νταβούτογλου υπογράμμισε ότι η χώρα του κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να περιορίσει τις ροές παράνομων μεταναστών προς την Ευρώπη, ωστόσο θα συνεχίσει να εφαρμόζει την πολιτική «των ανοικτών συνόρων» για τους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να γλυτώσουν από την εμφύλια σύρραξη στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin