Τετάρτη, Ιανουαρίου 13, 2016

ΥΠΟΙΚ: Σε εποικοδομητικό κλίμα η συνάντηση με τον Σόιμπλε

Σε εποικοδομητικό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση εργασίας του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με πηγές του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, αλλά και την εκπρόσωπο του Σόιμπλε.

Διαπιστώθηκε ότι το πρόγραμμα εξελίσσεται ικανοποιητικά, ενώ κοινή είναι η θέληση των δύο πλευρών να αντιμετωπιστούν τα τυχόν προβλήματα μέσα στο επόμενο διάστημα, λέει η Αθήνα. Μόνο με τήρηση των συμφωνηθέντων μπορεί να υπάρξει επιτυχής αξιολόγηση και μετά πιθανώς περαιτέρω βήματα, ξεκαθαρίζει το Βερολίνο, προσθέτοντας ότι κατέστη σαφές ότι δεν έχει αλλάξει η γερμανική θέση σε ό,τι αφορά την ελάφρυνση χρέους που ζητά η Ελλάδα.

Διαψεύδεται κατηγορηματικά και από τις δύο πλευρές η παρουσία Τόμσεν στη συνάντηση των δύο υπουργών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε τον κ. Σόιμπλε για την πορεία των μεταρρυθμίσεων και το ελληνικό πρόγραμμα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση.

Διαπιστώθηκε, προσθέτουν, ότι το πρόγραμμα εξελίσσεται ικανοποιητικά, ενώ κοινή είναι η θέληση των δύο πλευρών να αντιμετωπιστούν τα τυχόν προβλήματα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin