Πέμπτη, Ιανουαρίου 21, 2016

Η Διεθνής Αμνηστία καταδικάζει την απαγόρευση κυκλοφορίας σε πόλεις στη νοτιοανατολική Τουρκία

Η απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί σε πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου η πλειονότητα του πληθυσμού είναι Κούρδοι, συνιστά μια "συλλογική τιμωρία" για τον πληθυσμό τους, καταγγέλλει σήμερα η Διεθνής Αμνηστία, η οποία καταδικάζει επίσης την "επικίνδυνη" υπερβολική χρήση βίας από τον στρατό.

"Οι επιχειρήσεις που διεξάγονται σήμερα υπό καθεστώς πλήρους απαγόρευσης κυκλοφορίας θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και αρχίζουν να μοιάζουν με συλλογική τιμωρία", υπογραμμίζει σε έκθεση της μκο ο διευθυντής της για την Ευρώπη και την κεντρική Ασία Τζον Νταλχούιζεν.

Ισχυρές τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας εισήλθαν τον περασμένο μήνα στις πόλεις Τσίζρε και Σιλώπη, όπως και στην περιοχή του Σουρ στο Ντιγιάρμπακιρ, για να εκδιώξουν τους ένοπλους υποστηρικτές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), οι οποίοι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους ορισμένες συνοικίες και αψηφούν την αρχή της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin