Παρασκευή, Ιανουαρίου 22, 2016

Επιπλέον μεταρρυθμίσεις θέλει το ΔΝΤ

Αναβρασμός επικρατεί σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς οι εργαζόμενοι στους τομείς που πλήττονται από τα νέα μέτρα που επιθυμεί να περάσει η κυβέρνηση απειλούν να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Χθες, η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Κατρούγκαλου με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων Ελλάδας απέβη άκαρπη.

Παρά τις αναφορές του υπουργείου ότι υπήρξε ανταλλαγή προτάσεων και επιχειρημάτων επί των επίμαχων ζητημάτων, δεν υπήρξε συμφωνία των δύο πλευρών.

Την ίδια ώρα, στο Νταβός της Ελβετίας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικεντρώθηκε στο ζήτημα της διευθέτησης του χρέους.

Στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ο κ. Τσίπρας συζήτησε με τον με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Πάντως, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τάχθηκε χθες υπέρ της παραμονής του στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα ζήτησε να πραγματοποιηθούν επιπλέον μεταρρυθμίσεις.

Η ανακοίνωση του ΔΝΤ έγινε μετά την έκκληση του Έλληνα πρωθυπουργού προς την επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ να διευκρινίσει τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στο ελληνικό πρόγραμμα.

Στο μεταξύ, χθες, σημαντικά κέρδη εμφάνισαν τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, καθώς οι επενδυτές χαιρέτισαν την ισχυρή δέσμευση του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι για τη λήψη πρόσθετων μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,73% στις 5.772 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 1,96% στις 9.576 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κινήθηκε ανοδικά κατά 1,94% στις 4.205 μονάδες. Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδη 2% στις 328,75 μονάδες.
 elzoni.gr
22/1/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin