Κυριακή, Ιανουαρίου 17, 2016

Άρση κυρώσεων κατά Ιράν

Τις οικονομικές κυρώσεις που συνδέονται με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης ήρε η διεθνής κοινότητα. Η άρση των κυρώσεων έγινε όπως προβλέπει η συμφωνία η οποία επιτεύχθηκε στις 14 Ιουλίου 2015, ανακοίνωσαν το Σάββατο, από τη Βιέννη της Αυστρίας, οι επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι, και της ιρανικής, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

«Με το Ιράν να έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις του, σήμερα, οι πολυμερείς και εθνικές οικονομικές και χρηματοπιστωτικές κυρώσεις που συνδέονται με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα αίρονται», ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, υπέγραψε την εκτελεστική εντολή με την οποία αίρονται οι κυρώσεις κατά του Ιράν που συνδέονται με το πυρηνικό πρόγραμμά του μετά την εκπλήρωση από την Τεχεράνη των απαιτήσεων μιας πυρηνικής συμφωνίας με τις παγκόσμιες δυνάμεις.

Όπως δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, η εφαρμογή της συμφωνίας από το Ιράν «αποτελεί μια θεμελιώδη αλλαγή των συνθηκών σε σχέση με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν».
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin