Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2016

ΥΠΕΞ ΑΥΣΤΡΙΑΣ: «Νόμιμη» η απειλή αποπομπής της Ελλάδας από τη Ζώνη του Σένγκεν

Την πλήρη στήριξή του προς την συνάδελφό του, την υπουργό Εσωτερικών, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, του συγκυβερνώντος στην Αυστρία – με τους Σοσιαλδημοκράτες – συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, στην επανάληψη των απειλών της για αποπομπή της Ελλάδας από τη Ζώνη Σένγκεν, σε περίπτωση που η Αθήνα «δεν κάνει επιτέλους περισσότερα για την διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.», διαμήνυσε ο προερχόμενος επίσης από το Λαϊκό Κόμμα, Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, σε συνέντευξή του το μεσημέρι στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

Είναι «νόμιμη» αυτή η απειλή αποπομπής της Ελλάδας από τη Ζώνη του Σένγκεν, διατεινόταν ο υπουργός Εξωτερικών, δηλώνοντας σίγουρος πως δεν λειτουργεί η διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα.

Ο ίδιος εκτιμά, όπως τόνισε, πως η πίεση προς την Ελλάδα θα αυξηθεί, αλλά ταυτόχρονα ελπίζει ότι η Ελλάδα θα είναι πρόθυμη να δεχθεί την υποστήριξη που της έχει υποσχεθεί η Ε.Ε. στην προστασία των εξωτερικών συνόρων.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς θεωρεί πως σε διαφορετική περίπτωση θα ενταθούν οι συζητήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για το θέμα αποπομπής της Ελλάδας που έθεσε η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin