Τρίτη, Ιανουαρίου 12, 2016

Κωνσταντινούπολη: Συριακής καταγωγής ο καμικάζι- Τουλάχιστον 10 νεκροί

Σε καμικάζι, συριακής καταγωγής ηλικίας 28 χρόνων, αποδίδουν οι τουρκικές αρχές, την επίθεση στην πλατεία Σουλτάν Αχμέτ της Κωνσταντινούπολης.
 
Σε δηλώσεις μετά από σύσκεψη στο Πρωθυπουργικό γραφείο, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, είπε ότι το πτώμα του καμικάζι της επίθεσης αυτοκτονίας βρέθηκε κομματιασμένο στο χώρο της τραγωδίας και πρόκειται για συριακής καταγωγής άτομο το οποίο γεννήθηκε το 1988.

Ο Νουμάν Κουρτουλμούς επανέλαβε ότι οι νεκροί είναι δέκα προσθέτοντας ότι τα θύματα είναι στην πλειοψηφία τους ξένοι πολίτες ενώ ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν και δύο σοβαρά.


Γερμανός τουρίστας που τραμαυτίστηκε, φέρεται να κατέθεσε στην αστυνομία ότι ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον δράστη ο οποίος, όπως είπε, ανατίναξε τον εκρηκτικό μηχανισμό που κρατούσε.


Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος της επιχείρησης αυτοκτονίας ήταν μια ομάδα Γερμανών τουριστών που ήταν συγκεντρωμένοι εκεί. 


Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί οι εθνικότητες των νεκρών και των τραυματιών, ωστόσο πληροφορίες λένε ότι ανάμεσα στους τραυματίες είναι έξι Γερμανοί, ένας Περουβιανός και ένας Νορβηγός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin