Τα καρύδια αποτελούν μια απρόσμενα υποτιμημένη υγιεινή τροφή. Μελέτες έχουν δείξει ότι η συστηματική κατανάλωσή τους σχετίζεται με μείωση των επιπέδων της κακής (LDL) χοληστερόλης, αύξηση της καλής (ΗDL) χοληστερόλης και μείωση του κινδύνου εμφάνισης στεφανιαίας νόσου.
Επιπλέον, μελέτες σε πειραματόζωα έχουν δείξει ότι τα καρύδια μπορεί να επιβραδύνουν την ανάπτυξη καρκινικών όγκων στον μαστό.
Τα καρύδια ξεχωρίζουν από τους άλλους ξηρούς καρπούς επειδή είναι τα μόνα που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ω-3 λιπαρών οξέων, τα οποία υπάρχουν και σε τρόφιμα όπως τα παχιά ψάρια και έχουν καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες.
Πόσα καρύδια χρειάζεται κανείς; Οι ειδικοί συνιστούν μικρή ποσότητα - περίπου μία χούφτα την ημέρα.
Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο Υγεία
Επιπλέον, μελέτες σε πειραματόζωα έχουν δείξει ότι τα καρύδια μπορεί να επιβραδύνουν την ανάπτυξη καρκινικών όγκων στον μαστό.
Τα καρύδια ξεχωρίζουν από τους άλλους ξηρούς καρπούς επειδή είναι τα μόνα που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ω-3 λιπαρών οξέων, τα οποία υπάρχουν και σε τρόφιμα όπως τα παχιά ψάρια και έχουν καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες.
Πόσα καρύδια χρειάζεται κανείς; Οι ειδικοί συνιστούν μικρή ποσότητα - περίπου μία χούφτα την ημέρα.
Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο Υγεία
16/11/12
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου